Kuchnia

Palce lizać!

Paluchy z ciasta francuskiego z pesto i żółtym serem
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
żółty ser tarty lub w plastrach
kilka łyżek pesto zielonego lub czerwonego*

*pesto można zastąpić np. keczupem lub przecierem pomidorowym z dodatkiem przypraw i ziół


Ciasto francuskie rozłożyć płasko na blacie. Ułożyć na nim plastry żółtego sera lub posypać startym żółtym serem. Przykryć drugim płatem ciasta francuskiego, a jego wierzch posmarować pesto. Ciasto przekroić wzdłuż dłuższego boku na pół a następnie pokroić w paski wzdłuż krótszych boków o szerokości ok. 1-1,5 cm. Gotowe paski skręcić posmarowanym pesto do wewnątrz. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut w temp 200 stopni do zezłocenia.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation